2022 is AAN!

In 2020 en 2021 werd er amper opgetreden vanwege de Corona-beperkingen, maar in 2022 gaan we weer helemaal los! In de eerste maanden van het jaar zijn er al weer mooie feestjes geweest, in de video een impressie van de verschillende filmpjes die via social media werden gedeeld, o.a. het optreden voor de Spoedeisende Hulp van het Amsterdam UMC en Koningsnacht in Amsterdam.

Ongelofelijk Arjan! Wat een knalfeest heb je ervan gemaakt! Ik heb zo ontzettend veel postieve en enthousiaste reacties gehad! En die saxofoon! Wat een prachtige toevoeging van de avond, die vibe was ongelofelijk vet!!
Nogmaals onze dank is mega!! En wie weet tot het volgende feestje!
Bedrijfsfeest Team Spoedeisende Hulp Amsterdam UMC, 18/3/2022


Flashback (video)

Vanwege de Corona-crisis is het momenteel erg stil in de clubs en concertzalen van Nederland… Ook mijn optredens zijn de komende tijd allemaal gecanceld. Gelukkig zijn veel mensen ook al weer feestjes aan het voorbereiden en stromen de boekingen voor 2021 al binnen. 👍

Voor nu wens ik iedereen het beste, blijf gezond en geniet ondertussen van deze beelden uit de tijd dat we nog wel feestje konden bouwen in volle zalen: de highlights van de 40UP Big Bang! Tour 2019.

 

40UP Big Bang Tour 2019

Get Ready For The Big Bang !
Samen met DJ Alex van Oostrom sluit ik 2019 af met een knaller van een clubtour. En hebben meteen ook het eerste goede feest van 2020 aan de tour toegevoegd! Wie danst met ons het oude jaar uit en het nieuwe jaar in?! GET READY FOR THE BIG BANG!

07.12 – 40UP BIG BANG – HAL4 aan de Maas Rotterdam
14.12 – 40UP BIG BANG – De Vorstin Hilversum
14.12 – 40UP BIG BANG – Q-Factory Amsterdam
20.12 – 40UP BIG BANG – Neushoorn Leeuwarden
21.12 – 40UP BIG BANG – Paard Den Haag
22.12 – 40UP BIG BANG – Effenaar Eindhoven
27.12 – 40UP BIG BANG – De Oosterpoort Groningen
28.12 – 40UP BIG BANG – TivoliVredenburg Utrecht
28.12 – 40UP BIG BANG – Doornroosje Nijmegen
04.01 – 40UP BIG BANG – Patronaat Haarlem

Tickets en info via de Facebook events en www.40up.nl!

DJ Keb & Arjan-M zetten de tent op z’n kop!

Met DJ Keb speel ik regelmatig op feestjes. Hier wat beelden van ons optreden in de zomer van 2018. Tijdens een privéfeest in een feesttent in Noord-Holland ging het dak eraf! #funkysax #partytime

Funky party met de Hayp Band

0

In september werd ik gevraagd om drie nummers mee te spelen met de funky Hayp Band tijdens de Pop Up Party van Sogeti. Dat was echt te gek, met zulke muzikale gasten op het podium te staan en dan alle ruimte te krijgen er een feestje van te maken. Heerlijk!

Haarlem Jazz 2017

Haarlem Jazz 2017

Op 18 augustus 2017 was het jaarlijkse Haarlem Jazz Festival. Ik speelde die avond in Café Movies. Tot diep in de nacht werd er gedanst! (samen met DJ Matthijs Wildenburg en percussionist Door Raeymaekers)

Op zoek naar de sound

0

Als saxofonist vergroei je bijna met je instrument. Om die reden klinken geen twee saxofonisten of saxofoons hetzelfde. En elke saxofonist is altijd bezig met z’n ‘sound’, het eigen geluid. Kan het mooier, scherper, zachter, rauwer, feller, liever, zwaarder, enzovoorts. Dat geluid is afhankelijk van een aantal zaken:

  • De saxofonist: logisch, het begint bij de speler. Als de speeltechniek niet goed is, dan kan zelfs het beste instrument op aarde daar niet veel beters van maken.
  • Het mondstuk: eboniet (kunststof) of metaal, het materiaal van de rietbinder enzovoorts hebben allemaal een behoorlijke invloed op het geluid. Ook het rietje speelt hierin een belangrijke rol (hoe dik/dun het is en hoe makkelijk het aanspreekt).
  • De hals: deze bepaalt grotendeels hoe makkelijk de lucht door de sax gaat en dus hoe makkelijk een sax ‘aanblaast’. Voor sommige spelers is het fijn als dit heel licht is, anderen hebben juist liever meer ’tegendruk’ als ze spelen.
  • De saxofoon: het instrument zelf (het deel met alle kleppen) is vanzelfsprekend cruciaal en moet fijn in de hand liggen. 

Als je dus iets aan je sound en manier van spelen wilt doen, zijn er veel factoren die invloed hebben op het resultaat. En daarom is het altijd lastig om te bepalen wát je nu moet veranderen om dichter in de buurt te komen van de sound zoals je die in je hoofd hebt.

In mijn zoektocht ben ik momenteel wat aan het experimenteren met mondstukken. In alle eerlijkheid: experimenteren is een groot woord, want ik hou de variate beperkt. Ik ben al jaren erg tevreden over mijn JodyJazz DV mondstuk. Speelde daarvoor op een Dukoff en voor die sound heb ik ook nog wel een zwak. Vandaar dat ik wel interesse had toen ik hoorde dat JodyJazz een nieuw mondstuk op de markt bracht: de Jet en de Super Jet. Vanavond heb ik alle varianten uitgebreid bespeeld (met dank aan de mannen van De Saxofoonwinkel!) en de komende tijd zal ik nog wat meer uitproberen. Mijn eerste indruk is overigens erg positief en binnenkort kan je me dus op een nieuw mondtuk zien spelen. Ik ben benieuwd of je het verschil hoort. 🙂

Mondstukken

DJ Keb & Arjan-M

Zomers feestje in Den Haag

0

Samen met DJ Keb een feestje bouwen in een tropisch Paviljoen De Witte in Den Haag. #partytime

Zomers feestje in Den Haag

Zomers feestje in Den Haag

 

Wedding Jolinda & Arjan

Foto’s van zomeroptredens 2016

0

In juni en juli 2016 had ik veel optredens. Het is altijd leuk om achteraf foto’s te ontvangen als herinnering aan een optreden. Hieronder een aantal foto’s van optredens in Zandvoort, Castricum, Zwaanshoek en Lunteren.

Swinging.nl

Surprise wedding met DJ & Sax & Drums & Strings

0

Er zijn feestjes en feestjes en soms springt er eentje bovenuit. Zo speelde ik laatst op een surprise wedding samen met DJ Keb, percussionist Yannick en violiste Mi-Sun. Het dak ging eraf! (boeking via Swinging)

Go to Top