DJ Keb & Arjan-M zetten de tent op z’n kop!

Met DJ Keb speel ik regelmatig op feestjes. Hier wat beelden van ons optreden in de zomer van 2018. Tijdens een privéfeest in een feesttent in Noord-Holland ging het dak eraf! #funkysax #partytime

Funky party met de Hayp Band

0

In september werd ik gevraagd om drie nummers mee te spelen met de funky Hayp Band tijdens de Pop Up Party van Sogeti. Dat was echt te gek, met zulke muzikale gasten op het podium te staan en dan alle ruimte te krijgen er een feestje van te maken. Heerlijk!

Haarlem Jazz 2017

Haarlem Jazz 2017

0

Op 18 augustus 2017 was het jaarlijkse Haarlem Jazz Festival. Ik speelde die avond in Café Movies. Tot diep in de nacht werd er gedanst! (samen met DJ Matthijs Wildenburg en percussionist Door Raeymaekers)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”29″ sortorder=”142,137,138,139,140,141,143″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Op zoek naar de sound

0

Als saxofonist vergroei je bijna met je instrument. Om die reden klinken geen twee saxofonisten of saxofoons hetzelfde. En elke saxofonist is altijd bezig met z’n ‘sound’, het eigen geluid. Kan het mooier, scherper, zachter, rauwer, feller, liever, zwaarder, enzovoorts. Dat geluid is afhankelijk van een aantal zaken:

  • De saxofonist: logisch, het begint bij de speler. Als de speeltechniek niet goed is, dan kan zelfs het beste instrument op aarde daar niet veel beters van maken.
  • Het mondstuk: eboniet (kunststof) of metaal, het materiaal van de rietbinder enzovoorts hebben allemaal een behoorlijke invloed op het geluid. Ook het rietje speelt hierin een belangrijke rol (hoe dik/dun het is en hoe makkelijk het aanspreekt).
  • De hals: deze bepaalt grotendeels hoe makkelijk de lucht door de sax gaat en dus hoe makkelijk een sax ‘aanblaast’. Voor sommige spelers is het fijn als dit heel licht is, anderen hebben juist liever meer ‘tegendruk’ als ze spelen.
  • De saxofoon: het instrument zelf (het deel met alle kleppen) is vanzelfsprekend cruciaal en moet fijn in de hand liggen. 

Als je dus iets aan je sound en manier van spelen wilt doen, zijn er veel factoren die invloed hebben op het resultaat. En daarom is het altijd lastig om te bepalen wát je nu moet veranderen om dichter in de buurt te komen van de sound zoals je die in je hoofd hebt.

In mijn zoektocht ben ik momenteel wat aan het experimenteren met mondstukken. In alle eerlijkheid: experimenteren is een groot woord, want ik hou de variate beperkt. Ik ben al jaren erg tevreden over mijn JodyJazz DV mondstuk. Speelde daarvoor op een Dukoff en voor die sound heb ik ook nog wel een zwak. Vandaar dat ik wel interesse had toen ik hoorde dat JodyJazz een nieuw mondstuk op de markt bracht: de Jet en de Super Jet. Vanavond heb ik alle varianten uitgebreid bespeeld (met dank aan de mannen van De Saxofoonwinkel!) en de komende tijd zal ik nog wat meer uitproberen. Mijn eerste indruk is overigens erg positief en binnenkort kan je me dus op een nieuw mondtuk zien spelen. Ik ben benieuwd of je het verschil hoort. 🙂

Mondstukken

DJ Keb & Arjan-M

Zomers feestje in Den Haag

0

Samen met DJ Keb een feestje bouwen in een tropisch Paviljoen De Witte in Den Haag. #partytime

Zomers feestje in Den Haag

Zomers feestje in Den Haag

 

Wedding Jolinda & Arjan

Foto’s van zomeroptredens 2016

0

In juni en juli 2016 had ik veel optredens. Het is altijd leuk om achteraf foto’s te ontvangen als herinnering aan een optreden. Hieronder een aantal foto’s van optredens in Zandvoort, Castricum, Zwaanshoek en Lunteren.

Swinging.nl

Surprise wedding met DJ & Sax & Drums & Strings

0

Er zijn feestjes en feestjes en soms springt er eentje bovenuit. Zo speelde ik laatst op een surprise wedding samen met DJ Keb, percussionist Yannick en violiste Mi-Sun. Het dak ging eraf! (boeking via Swinging)

DJ & Sax

DJ & Sax

0

De combinatie van DJ & Sax is nog steeds super populair op bruiloften en feesten. En terecht! Overal waar we staan, bouwen we een feestje en gaat het dak eraf. Met veel gelukkige bruidsparen als resultaat!

Een greep uit de reacties van de afgelopen tijd:

Wij hebben erg genoten van de dag en jouw optreden, hoorde ook leuke reacties van onze gasten. En het spontane live optreden met de bruid was helemaal geweldig!

We vonden het een geweldig feest! We hebben alleen maar goede verhalen hebben gehoord van onze gasten over de muzikale omlijsting van de avond. Complimenten daarvoor dus!

Heel, heel, heeel erg bedankt voor je fantastische bijdrage op onze bruiloft. Ik lieg niet als ik zeg dat er nog steeds mensen naar ons toekomen welke ons complimenteren over de saxofonist. Iedereen heeft genoten.

Wij hebben super mega genoten van onze bruiloft, en ook dankzij jullie…jullie waren gewoon super!!!! Nogmaals super bedankt voor de TOP sfeer!

DJ & Sax

DJ & Sax

Uptown Crew

Alex & The Uptown Crew

0

DJ Alex van Oostrom, zangeres Mavis Acquah, percussionist Dillon Lewis en ik vormen samen de band
Alex & The Uptown Crew.

Eind vorig jaar speelden we tijdens de Big Bang Tour 2015 op de grote poppodia in Nederland (Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Amsterdam, Haarlem). Het filmpje geeft een korte impressie van deze geweldige shows! 😉

Sax voor het huwelijk

0

Ik speel veel op bruiloften en partijen. Naast positieve reacties, krijg ik soms ook wat foto’s toegestuurd. Zoals van Karen en Michael, voor wie ik in september optrad in Beach House The Coast in Monster. Erg gave foto’s van een erg gaaf feestje!

Arjan-M @ Beach House The Coast

Arjan-M @ Beach House The Coast

Arjan-M @ Beach House The Coast

Arjan-M @ Beach House The Coast

Go to Top