Onlangs heb ik een effectenapparaat aangeschaft waarmee ik het geluid van mijn sax tijdens optredens kan veranderen. De Digitech Vocal 300 is zoals de naam al zegt gemaakt voor vocalisten, maar werkt voor een sax ook uitstekend. Er zijn standaard 40 geluidseffecten voorgeprogrammeerd, waarvan er zo’n 38 totaal onbruikbaar zijn. 😉 Je kunt echter ook zelf effecten programmeren die wel goed klinken.

Vorige week, tijdens een optreden met Amsterjamming, heb ik het apparaat voor het eerst live gebruikt. Dat was te gek!

De komende tijd zal ik de diverse effecten nog wat finetunen, maar ik heb er een leuk speeltje bij op het podium. Als je me binnenkort tijdens een optreden dus een beetje verward ziet kijken en mijn sax klinkt vreemd, dan weet je dat ik op een verkeerd pedaal heb getrapt… #boysandtheirtoys

20140201-094023.jpg